EKOVATA

ŠILTINIMAS

Kas yra EKOVATA?

Ekovata – tai ekologiška ir sveikatai bei aplinkai nekenksminga termoizoliacinė medžiaga, naudojama ir naujai statomiems, ir remontuojamiems pastatams apšiltinti. Ekovatos sudėtyje esančios medžiagos nekelia jokio pavojaus žmogaus sveikatai. Ekovata nedega, nepūva, turi geras šilumos ir garso izoliacijos savybes. Ekovatos šilumos laidumo koeficientas λ = 0,036- 0,040 W/mK.

Ekovata – tai efektyviai naudojama, kokybiška ir ekologiška termoizoliacinė statybinė medžiaga, kuri yra gaminama iš celiuliozės plaušo, pridedant natūralių druskų. Ekovata techninėmis savybėmis (šilumos ir oro laidumu, atsparumu drėgmei, garso izoliacija ir dideliu atsparumu ugniai) pranoksta tradicines termoizoliacines medžiagas.

ekovata

ŠILTINIMO DARBUS ATLIEKAME SU ŠVEDIŠKA ISOCELL EKOVATA, AUSTRIŠKA THERMOFLOC EKOVATA, LATVIŠKOMIS BALTICFLOC IR EKOWOOL EKOVATOMIS, ESTIŠKA WERROWOOL BEI LIETUVIŠKA EKOVATA.

EKOVATOS pranašumai

Puiki ekovatos GARSO IZOLIACIJA

Ekovata puikiai izoliuoja garsą, todėl ją galima naudoti patalpų apsaugai nuo garso. Ji tarsi užpildo visus plyšius ir tarpus, sudarydama ištisinį sluoksnį.

Ekovatos ATSPARUMAS UGNIAI

Ekovata yra priskiriama sunkiai degių medžiagų (B) grupei, todėl ji saugo medines ir metalines konstrukcijas nuo aukštų temperatūrų ir tiesioginio ugnies poveikio. Gaisro atveju įkaitusios boro ir borakso druskos, kurių yra ekovatoje, išskiria kristalinę drėgmę ir dėl to deguonis sunkiai patenka į degimo vietą. Ekovata neužsidega ir nesilydo, ji pailgina ugnies prasiskverbimo prie pastato laikančiųjų konstrukcijų laiką. Gaisro atveju ekovata neišskiria jokių nuodingų dujų.Ekovata yra priskiriama sunkiai degių medžiagų (B) grupei, todėl ji saugo medines ir metalines konstrukcijas nuo aukštų temperatūrų ir tiesioginio ugnies poveikio. Gaisro atveju įkaitusios boro ir borakso druskos, kurių yra ekovatoje, išskiria kristalinę drėgmę ir dėl to deguonis sunkiai patenka į degimo vietą. Ekovata neužsidega ir nesilydo, ji pailgina ugnies prasiskverbimo prie pastato laikančiųjų konstrukcijų laiką. Gaisro atveju ekovata neišskiria jokių nuodingų dujų.

BIOLOGINIS ekovatos ATSPARUMAS

Ekovata – tai perdirbtas celiuliozės plaušas, impregnuotas boro druskomis (antiseptikais). Šie boro junginiai apsaugo pastato konstrukcijas nuo puvimo, grybelių, graužikų, vabzdžių, todėl išvengiama įvairių pažeidimų, kurių graužikai pridaro šilumos izoliacinėje medžiagoje ir šalia jos esančiose konstrukcijose

Ekovatos ATSPARUMAS DRĖGMEI

Ekovata yra pagaminta iš celiuliozės plaušo, todėl jos drėgmė priklauso nuo supančios aplinkos. Ekovatos drėgmė keičiasi taip, kaip ir medienos. Naudojant ekovatą, nebūtina naudoti drėgmę izoliuojančių plėvelių, nes keičiantis santykinei oro drėgmei, drėgmė, patenkanti ant ekovatos viršutinio sluoksnio, sulipina jos plaušelius ir sudaro ploną plėvelę, kuri užkerta kelią drėgmės patekimui į ekovatos vidų. Ekovata saugoja medienos konstrukcijas nuo pelėsio ar grybelių susidarymo.

Norite sužinoti, KIEK KAINUOTŲ Jūsų NAMO APŠILTINIMAS EKOVATA?

SKAMBINKITE +37068968528

Šiltinimo su EKOVATA būdai:

ekovatos pūtimas sausuoju būdu

ORO TARPŲ ŠILTINIMAS

Šiltinami oro tarpai tarp uždarų (jau įrengtų) konstrukcijų sienų, lubų, stogų, grindų, pastogių, perdangų ir gelžbetonių plokščių ertmių.

HORIZONTALIŲ PAVIRŠIŲ ŠILTINIMAS

Šiltinami atviri horizontalūs paviršiai  – pastogės, palėpės, perdangos – prieš tvirtinant apdailos medžiagas.

ekovatos pūtimas šlapiuoju būdu

vertikalių paviršių šiltinimas

Naudojamas pastatų sienoms šiltinti, kai nesudaromas uždaras oro tarpas ir reikia, kad ekovata išlaikytų savo formą. Drėgnuoju būdu šiltinamos tik vertikalios pastato konstrukcijos (sienos), prieš tai sumontavus specialų karkasą.

Klauskite EKSPERTŲ - konsultacija NEMOKAMA!

Apšiltinimo EKOVATA kainos

EKOVATOS, EKOVATOS mišinio (su putų polistireno granulėmis) ir šiltinimo darbų kainininkas

Rekomenduojamas storis Šiltinimo būdas Rekomenduojamas ekovatos tankis Orientacinė apšiltinimo kaina (darbas ir medžiagos) Orientacinė apšiltinimo kaina (darbas ir medžiagos), kai storis 5 cm
30-400 mm
Sausas uždarų ertmių užpildymas
40-50 kg/m3
58,00 - 180,00 Eur/m3
3,40 - 9,00 Eur/m2
100-400 mm
Sausas atviras užpildymas
38 - 40 kg/m3
49,40 - 58,00 Eur/m3
2,47 - 3,00 Eur/m2
50-250 mm
Šlapias padengimas
45 - 85 kg/m3
75,00 - 153,00 Eur/m3
3,75 - 7,65 Eur/m2

PREKIAUJAME šiomis šiltinamosiomis medžiagomis:

EKOVATA ISOCELL AR THERMOFLOC PUTŲ POLISTIRENO GRANULĖS (sijotos frakcijos dydis 1–5 mm)
14 kg (1 maišo) ekovatos kaina mūsų sandėlyje
0,5 m3 (1 maišo) putų polistireno granulių kaina mūsų sandėlyje
12.40 Eur + PVM
16,53 Eur + PVM

Papildomos PASLAUGOS ir KAINOS

Jei užpildant oro tarpą ekovata reikia išimti plytas ar išgręžti angas, vienos angos padarymas su užtaisymu, kaina 1,65 – 2,50 Eur.

Skylių gręžimas gipso kartono plokštėse be užtaisymo – NEMOKAMAI.

Galutinė objekto šiltinimo kaina priklauso nuo faktiškai sunaudotos ekovatos (ar jos mišinio su putų polistieno granulėmis) ir atliktų darbų kiekio.

Didelių apimčių objektams taikomos nuolaidos. Mažų apimčių objektams (iki 6 m3 medžiagos) taikomi kiti apšiltinimo medžiagų ir darbų įkainiai.

Iš oro tarpo tarp sienų išvalome keramzitą, šlaką. Ši paslauga mokama.

SKYLIŲ GRĘŽIMAS gipso kartono plokštėse be užtaisymo -

NEMOKAMAI!

Techninės šiltinimo EKOVATA charakteristikos

Deklaruojamas šilumos laidumo koeficientas Degumo klasė
THERMOFLOC ekovata

0,037- 0,038 W/mK  EN 10456

B-s2,d0 / d ≥ 100 mm EN 13501-1:2009

E / d ≥ 40 mm EN 13501-1:2009

Ekowool, Balticfloc ekovatos

0,039 W/mk          prEN 15101-1:2015

0,039 W/mk          LVS EN 15101-1:2014

C-s1,d0 (storis 100mm, 240mm) B-s1,d0/ EN 13501-1+ AI
ISOCELL ekovata
0,037 W/mK  EAD, Annex A

B-s2,d0 / d ≥ 100 mm EN 13501-1:2009

E / d ≥ 40 mm EN 13501-1:2009

Oro laidumas (Suomijos VTT duomenys)
80.120 x 10m³ (m2Spa), esant tankiui 30,6; 40,0 kg/m³
Kauno Visuomeninis Sveikatos Centras
Produktas, naudojant pagal paskirtį, nekelia pavojaus sveikatai
Radiacinės Apsaugos Centras
Tirta statybinė medžiaga atitinka statybinių medžiagų klasei keliamus reikalavimus
VGTU Termoizoliacijos Institutas
Bandinių paėmimo vietose Ekovatos nusėdimų bei tuščių ertmių nerasta. Drėgmė pastatų konstrukcijose neviršija leistinos normos

REZONANSO TRUKMĖS panaudojus panaudojus 15mm EKOVATOS sluoksnį

Dažnumas, H 125 250 500 1000 2000 4000
Rezonanso laikas prieš izoliavimą, s

7,2

8,6

9,4

8,6

7,7

8,8

po izoliavimo, s (15mm EKOVATA)

5,0

4,5
3,5
2,0
1,5
1,2
Dažnumas, H 125 250 500 1000 2000 4000
Garso sugerimo koeficientas

EKOVATŲ SERTIFIKATAI

EKOWOOL vatos sertifikatai (CE)

WERROWOOL vatos sertifikatai

Thermofloc vatos sertifikatai

PARTNERIAI

Šiltinimo darbus atliekame su latviškomis ekovatomis EKOWOOL, BALTICFLOC, estiška WERROWOOL ir lietuviška ekovata.

Klauskite EKSPERTŲ - konsultacija NEMOKAMA!