EKOVATA

Lubų, perdangų, grindų šiltinimas

šiltinimas ekovata

LUBŲ, PERDANGŲ, GRINDŲ ŠILTINIMAS

Grindų ar lubų oro tarpai ekovata ir jos mišiniais užpildomi per 35 mm skylutes, kurios yra padaromos kiekviename tarpubalkyje palei patalpos sieną. Jei balkių ilgis yra daugiau kaip 2 metrai, skylės daromos abiejuose patalpų galuose palei sienas. Jei balkių ilgis yra daugiau kaip 4 metrai, tai papildomai per patalpos vidurį padaroma gręžinių eilė.

Padarius skyles, ekovata ar jos mišinys su polistireno granulėmis yra pučiamas po grindimis arba į lubas specialia pučiamąja įranga. Po užpildymo skylutės užkaiščiuojamos tekintais mediniais (pušiniais, uosiniais, ąžuoliniais) kaiščiais.Jei grindyse ar lubose yra palikta neįdėta nors viena lenta, tai pučiamoji žarna kišama tiesiogiai į ertmę  (nebereikia daryti skylučių) ir tokiu būdu oro tarpas užpildomas.

Perdangos šiltinamos atviru pūtimo būdu, ekovatos nepresuojant. Tam naudojama speciali ekovatą iškedenanti aparatūra. Šiltinant šiuo būdu, galima užpūsti pageidautino storio ekovatos sluoksnį. Rekomenduotinas perdangų šiltinimo ekovata sluoksnio storis yra 30 cm (ekovatos tankis 30–35 kg/m3).

Gelžbetonių perdangų ertmės užpildomos ekovata arba jos mišiniu per 35 mm skylutes, kurios yra padaromos abiejuose plokščių galuose. Užpildžius ertmes, skylutės užtaisomos su skiediniu.

Klauskite EKSPERTŲ - konsultacija NEMOKAMA!